- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για το μπρόκολο με μανιτάρια
- 250 γραμμάρια μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 2 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- πεκορίνο τριμμένο
Πέννες με μπρόκολο μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για το μπρόκολο με μανιτάρια : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σερβίρουμε το μπρόκολο με τις πέννες και τριμμένο πεκορίνο.
Καλή σας όρεξη!