- Για το μπρόκολο
- 500 γραμμάρια μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια αλλαντικό γαλοπούλα βραστή σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια τυρί regato τριμμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γραμμάρια γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- Για τη συναρμολόγηση
- 500 γραμμάρια λαζάνια (βλ.συνταγή)
- 50 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
Λαζάνια με μπρόκολο και σάλτσα γιαουρτιού
Για το μπρόκολο : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει βάζουμε το μπρόκολο. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αχνίζουμε για 2 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπρόκολο και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το regato.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού : σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα, τους κρόκους, μοσχοκάρυδο, λευκό πιπέρι και αλάτι
Για τη συναρμολόγηση : σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε λίγη σάλτσα και βάζουμε μια στρώση λαζάνια (βλ. συνταγή). Πασπαλίζουμε με regato και προσθέτουμε λίγο από το μίγμα με το μπρόκολο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (αφήνοντας λίγη σάλτσα για το τέλος) και τελειώνουμε με λαζάνια. Στο τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!