- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για το πέστο βασιλικού
- 3 κούπες φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού για πέστο
- 60 γραμμάρια κάσιους
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 60 γραμμάρια παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Πέννες με πέστο βασιλικού
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για το πέστο βασιλικού : βάζουμε τα κάσιους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε στον πολυκόπτη τα κάσιους, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα (προαιρετικά), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να μετατραπούν σε μια λεία σάλτσα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι. Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. πέστο στις πέννες και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!