- 1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κιλό κολοκυθάκια σε φέτες
- 250 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά χτυπημένα
Παστίτσιο με κολοκυθάκια
Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 2 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ : λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ απλώνουμε τα μισά μακαρόνια και ανακατεύουμε με το μείγμα κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα κολοκυθάκια και απλώνουμε τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!