- 1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό σπανάκι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 50 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
Παστίτσιο με σπανάκι
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον κύβο διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο, το μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ : λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα αυγά και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ απλώνουμε τα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Απλώνουμε το σπανάκι και τη φέτα. Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!