- 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 400 γραμμάρια χοντρά μακαρόνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- κανέλα
- μπαχάρι
- δάφνη
- κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Παστιτσάδα με κοτόπουλο
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα σωτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!