- 1 κιλό πράσα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 120 γραμμάρια κουσκουσάκι λαχανικών
- 450 γραμμάρια ζωμό λαχανικών σπιτικό (βλ. συνταγή)
- 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού
Πράσο με κους κους λαχανικών
Από τα πράσα αφαιρούμε τα μαραμένα πράσινα φύλλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τα πλένουμε καλά αλλάζοντας το νερό όσες φορές χρειάζεται ώστε να μην έχει καθόλου χώμα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το κουσκουσάκι και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με το χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!