- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 500 γραμμάρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
- 2 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σουφλέ με κολοκυθάκια και κιμά
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό. Όταν βράσει προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι με το ανάλογο αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το βασιλικό και το δυόσμο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά για να μη φύγει ο αέρας. Βάζουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για σουφλέ. Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!