- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη λευκή σάλτσα μπέικον και μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μπέικον σε καρέ
- 300 γραμμάρια μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- πιπέρι λευκό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Σπαγγέτι με λευκή σάλτσα μπέικον και μανιτάρια
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη λευκή σάλτσα μπέικον και μανιτάρια : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε ένα σκεύος. Στο υγρό που έμεινε στο τηγάνι προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε πιπέρι λευκό, μοσχοκάρυδο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη λευκή σάλτσα και προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!