- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα κεφτεδάκια
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τα κεφτεδάκια : σε ένα μπολ (ή στον κάδο της κουζινομηχανής) βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για τη σάλτσα ντομάτας : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και την πάπρικα. Σιγοβράζουμε σκεπασμένη τη σάλτσα για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα ντομάτα και τα κεφτεδάκια. Εναλλακτικά σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα κεφτεδάκια χωρίς να τα βάλουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!