- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα κρασάτα μανιτάρια
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρασί λευκό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σπαγγέτι με κρασάτα μανιτάρια
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τα κρασάτα μανιτάρια : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα μανιτάρια και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!