- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη λευκή σάλτσα μανιταριών
- 500 γραμμάρια μανιτάρια portobello σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Σπαγγέτι με λευκή σάλτσα μανιταριών
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα μανιταριών : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο.
Καλή σας όρεξη!