- 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 250 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γραμμάρια νερό
- σιμιγδάλι για το πασπάλισμα των φύλλων
Χειροποίητα λαζάνια
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ζυμώνουμε με το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή αλεύρι, τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή που να μην κολλάει. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και με τη μηχανή ζυμαρικών ανοίγουμε ορθογώνια φύλλα. Τα ακουμπάμε σε μια πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα. Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, τα φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες αφού βάλουμε ανάμεσά τους λαδόχαρτο για να μην κολλήσουν. Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε περισσότερο καιρό, τα αφήνουμε κάποιες μέρες πανω σε μια πετσέτα να στεγώσουν εντελώς και να ξεραθούν. Προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
Καλή σας όρεξη!