- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη λευκή σάλτσα τυριών
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 200 γραμμάρια ανθότυρο νωπό θρυμματισμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη
- πιπέρι λευκό
- πάπρικα γλυκιά για το σερβίρισμα
Χειροποίητα τορτελίνια από σπανάκι με λευκή σάλτσα τυριών
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη λευκή σάλτσα τυριών : σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το τυρί φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και το γάλα. Αν θέλουμε η σάλτσα να είναι πιο απαλή χωρίς κομματάκια, τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη ρίγανη και πιπέρι και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα τυριών. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Καλή σας όρεξη!