- 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 250 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γραμμάρια νερό
- σιμιγδάλι για πασπάλισμα των φύλλων
Χειροποίητες χυλοπίτες
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ζυμώνουμε με το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή αλεύρι, τόσο ώστε να έχουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη που να μην κολλάει. Ζυμώνουμε και κόβουμε φύλλα με τη μηχανή ζυμαρικών και τα κόβουμε σε λωρίδες. Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε αμέσως, τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Διαφορετικά τις απλώνουμε σε ένα πάγκο με καθαρές πετσέτες να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Σπάμε τις χυλοπίτες και τις αποθηκεύουμε σε καθαρό βάζο μέχρι να τις μαγειρέψουμε. Ακόμα καλύτερα μπορούμε να τις ψήσουμε λίγο στο φούρνο σε αέρα στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά( περίπου 10 λεπτά).
Καλή σας όρεξη!