- 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 250 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο και λιωμένο
- νερό αν χρειάζεται
- σιμιγδάλι για πασπάλισμα
Χειροποίητες χυλοπίτες από σπανάκι
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ζυμώνουμε με το σπανάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να έχουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη που να μην κολλάει. Ζυμώνουμε και κόβουμε φύλλα με τη μηχανή ζυμαρικών. Τα κόβουμε σε λωρίδες και αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε αμέσως τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Διαφορετικά τις απλώνουμε σε ένα πάγκο με καθαρές πετσέτες να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Σπάμε τις χυλοπίτες και τις αποθηκεύουμε σε καθαρό βάζο μέχρι να τις μαγειρέψουμε.
Καλή σας όρεξη!