- 1/2 κιλό σπιτικές χυλοπίτες ( βλ. συνταγή )
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 200 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μοσχοκάρυδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι
- αλάτι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
Χειροποίητες χυλοπίτες με κιμά και γιαούρτι
4 Μερίδες
~ 30 λεπτά
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 1/2 ώρα. Βράζουμε σε μπόλικο νερό με αλάτι τις χυλοπίτες και στραγγίζουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα τις χυλοπίτες με κιμά και 1 κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού.
Καλή σας όρεξη!