- 400 γραμμάρια σπιτικές χυλοπίτες (βλ. συνταγή)
- 1 κιλό μελιτζάνες σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 400 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους κόλιανδρου
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
- κεφαλοτύρι ή ξηρό ανθότυρο για το σερβίρισμα
Χειροποίητες χυλοπίτες με πικάντικη σάλτσα μελιτζάνας
Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει και εν τω μεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξηρό ανθότυρο.
Καλή σας όρεξη!