- 1,5 κιλό χταπόδι
- 100 γραμμάρια κόκκινο κρασί ξηρό
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 120 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- πάπρικα γλυκιά
- ψιλοκομμένο μαιντανό
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Πλένουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε μαζί με το κρασί για μια ώρα. Μόλις κρυώςει αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μπουκιές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το μακαρονάκι και νερό που να τα σκεπάζει και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προςθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!