- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- βανίλια
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια λιωμένες μπανάνες
- Για την επικάλυψη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1/2 μπανάνα λιωμένη
Κεκάκια μπανάνας με επικάλυψη κρέμα μπανάνας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη μπανάνα και ανακατεύουμε. Σε φόρμες για κεκάκια τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cup cakes και τις γεμίζουμε με το μίγμα.
Ψήνουμε τα κεκάκια για 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν χτυπάμε μαζί τα υλικά για την επικάλυψη και τα γαρνίρουμε.
Καλή σας όρεξη!