- 4 μεγάλα αυγά
- 500 γραμμάρια γάλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
Βασική ζύμη για κρέπες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε έναν ωραίο χυλό και τον φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν τον χρησιμοποιήσουμε. Διαφορετικά μπορούμε να τον αφήσουμε για 3 μέρες στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια κρεπιέρα, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις απλώνουμε καλά στο τηγάνι. Αφήνουμε για 1/2 λεπτό και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Γεμίζουμε τις κρέπες με ό,τι τραβάει η όρεξή μας.
Καλή σας όρεξη!