- Για το κέικ
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κ.σ. νερό
- Για το στόλισμα
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- πράσινη τρούφα
Βασιλόπιτα κέικ με σοκολάτα
Για το κέικ : προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 28 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μίγμα στο ταψί. Τυλίγουμε ένα φλούρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε στο κέικ. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Για το γλάσο σοκολάτας : λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το νερό σε μπεν μαρί. Γλασάρουμε τη βασιλόπιτα και την αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Για το στόλισμα : λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα και στολίζουμε τη βασιλόπιτα όπως μας αρέσει. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και πράσινη τρούφα ή όποιο χρώμα τρούφας θέλουμε.
Καλή σας όρεξη!