- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γραμμάρια γάλα
- 1 αυγό
- 230 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 60 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα (πτι φουρ)
Ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ό.χ. με το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Χτυπώντας προσθέτουμε το αυγό και έπειτα το γάλα. Προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. και με ένα κουπ πατ κόβουμε σχέδια. Αν θέλουμε κατά το κόψιμο του σχεδίου κάνουμε στα μισά μπισκοτάκια μια μικρή τρύπα στη μέση και κατά το γέμισμα με μαρμελάδα αυτά θα είναι το ” καπάκι “. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν αλείφουμε τα μισά μπισκοτάκια με μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
Καλή σας όρεξη!