- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 500 γραμμάρια γιαούρτι
- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 βανίλιες ή ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- αμύγδαλα φιλέ
Γιαουρτόπιτα κέικ με αμύγδαλα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι τη βανίλια και το αλεύρι.Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!