- Για τη ζύμη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 500 γραμμάρια γιαούρτι
- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 βανίλιες ή ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- αμύγδαλα φιλέ
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια νερό
- φλούδα από 1 λεμόνι
- παγωτό βανίλια ή καιμάκι για το σερβίρισμα
Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε. Σερβίρουμε με σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.
Καλή σας όρεξη!