- 5 αυγά
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 350 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια γάλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για το σιρόπι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια νερό
- χυμό από ένα λεμόνι
Ρεβανί
Χωρίζουμε με προσοχή τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να σφίξουν και να γίνουν μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μαρέγκα απαλά σε ένα μπωλ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, το γάλα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μίγμα και ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 επί 35 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά. Όταν γίνει χλιαρό το γλυκό βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνουμε. Κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Καλή σας όρεξη!