- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου κακάο
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 500 γραμμάρια νερό βραστό
- 500 γραμμάρια νερό κρύο
Γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτα και ζελέ
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ : σε ένα μπωλ βάζουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ. Διαλύουμε πολύ καλά το ζελέ ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάπου κάπου με ένα κουτάλι. Πρέπει να πήξει ελαφρά ώστε να είναι ημίρρευστο για να μην απορροφηθεί μετά από τα μπισκότα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα : βάζουμε σε ένα μπωλ 100 γραμμάρια γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Προσθέτουμε στο μπωλ με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου. Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σε ένα γυάλινο σκεύος ή ταψί 24 επί 35 βάζουμε μια στρώση μπισκότα. Απλώνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με ακόμα μια στρώση μπισκότα. Απλώνουμε το ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να πήξει καλά το ζελέ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!