- 1 κιλό βερίκοκα ώριμα
- 50 γραμμάρια νερό
- 50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 4 φύλλα δυόσμου
Γρανίτα βερίκοκο
16 Μερίδες
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε στον πολυκόπτη με το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού το τζίντζερ και το δυόσμο. Πολτοποιούμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε ατομικές θήκες για γρανίτα. Βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει.
Καλή σας όρεξη!