- 1 κιλό φράουλες ώριμες
- 150 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια χυμό λάιμ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
- 8 φύλλα μέντας
Γρανίτα φράουλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις βάζουμε στον πολυκόπτη με το σιρόπι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και τα φύλλα μέντας. Πολτοποιούμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε ατομικές θήκες για γρανίτα. Βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει.
Καλή σας όρεξη!