- Για τη ζύμη
- 5 αυγά
- 450-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- λάδι για τηγάνισμα
- Για το σιρόπι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 180 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο ή πορτοκαλιού
- 500 γραμμάρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- ψιλοκομμένα καρύδια για πασπάλισμα
Δίπλες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και σιγά σιγά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Με ένα ροδάκι κόβουμε λωρίδες περίπου 10 επί 20 εκατοστά και τις αφήνουμε σε μια καθαρή πετσέτα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι. Παίρνουμε λωρίδες ζύμης και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τις γυρνάμε με μια πιρούνα να διπλώσουν. Αφήνουμε τις δίπλες να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες δίπλες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και αποσύρουμε. Βάζουμε τις δίπλες σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Καλή σας όρεξη!