- 300 γραμμάρια φύλλο κανταίφι
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια νερό
- Φλούδα από ένα λεμόνι
- Για την κρέμα :
- 550 γραμμάρια γάλα
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- Για γαρνίρισμα :
- 1 φακελάκι σαντιγύ με φυτικά λιπαρά
- 200 γραμμάρια γάλα
- Φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκμέκ κανταΐφι
Ξεχωρίζουμε καλά τις ίνες από το κανταΐφι. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μετά το ψήσιμο το τοποθετούμε σπάζοντάς το λίγο σε ένα πυρέξ ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος θα στήσουμε το γλυκό μας. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε το κανταΐφι χλιαρό. Αφήνουμε το κανταΐφι να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη το κορν φλάουρ την εσάνς βανίλιας και μισό φλιτζάνι από το γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Απλώνουμε την κρέμα στο κανταΐφι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Γαρνίρουμε με τα φιστίκια.
Καλή σας όρεξη!