- 20 μελομακάρονα
- Για την κρέμα :
- 550 γραμμάρια γάλα
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- Για γαρνίρισμα :
- 1 φακελάκι σαντιγύ με φυτικά λιπαρά
- 200 γραμμάρια γάλα
- φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκμέκ με μελομακάρονα
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή άλλο ορθογώνιο σκεύος τα μελομακάρονα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη το κορν φλάουρ την εσάνς βανίλιας και μισό φλιτζάνι από το γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Απλώνουμε την κρέμα στα μελομακάρονα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα. Χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Γαρνίρουμε με τα φιστίκια.
Καλή σας όρεξη!