- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 5 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 100 γραμμάρια νερό βραστό
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 400 γραμμάρια γάλα
- 1 σταγόνα άρωμα φράουλας
- μαρμελάδα φράουλα
Ελαφρύ cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και πατάμε καλά. Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 3 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να πήξει. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζελατίνη να κρυώσει. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και την εσάνς φράουλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αφήνουμε την κρέμα στην κατάψυξη για λίγο μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!