- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 λωβό βανίλιας
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Κέικ βανίλια
Σκίζουμε το λωβό της βανίλιας κατά μήκος και αφαιρούμε με το μαχαίρι τα σποράκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το αλεύρι και τα σποράκια της βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 12 επί 30 εκ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση του φούρνου για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!