- Για το κέικ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 500 γραμμάρια βερύκοκα σε λεπτά φετάκια
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Για το γλάσο βερύκοκο
- 100 γραμμάρια μαρμελάδα βερύκοκο
- 60 γραμμάρια νερό
Κέικ βερίκοκο με γλάσο βερίκοκο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα βερύκοκα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα. Για το γλάσο βερύκοκο διαλύουμε τη μαρμελάδα βερύκοκο με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει. Όταν το κέικ βερύκοκο γίνει χλιαρό το γλασσάρουμε με το γλάσο.
Καλή σας όρεξη!