- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. κακάο
Κέικ δίχρωμο βανίλια κακάο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη 30 επί 12 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Ενώ συνεχίζεται το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε τα 150 γραμμάρια από το γάλα και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μισό μίγμα στη φόρμα και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με το κακάο και το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε το μίγμα κακάο πάνω από το μίγμα βανίλια και ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Σ’αυτό το σημείο βυθίζουμε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή χωρίς ζύμη το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!