- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 250 γραμμάρια τριμμένα καρότα
- 1 κ.γ. κάρδαμο ( κακουλέ )
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Κέικ καρότο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε χτυπώντας σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε στο μίγμα το τα καρότα, το κάρδαμο, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ορθογώνια 12 επί 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!