- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 4 αυγά
- 60 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 λάιμς
- Για το γλάσο λεμονιού
- χυμό από 1 λεμόνι και 2 λάιμς
- 60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 30 γραμμάρια νερό
Κέικ λεμονιού με σταφίδες
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς με τη σχάρα να είναι στην τελευταία από κάτω θέση. Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να χτυπηθούν σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά ώσπου να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και το γάλα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 12 επί 30 εκ. και αδειάζουμε σ’ αυτήν το μίγμα. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Για το γλάσο : σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το χυμό με την άχνη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει. Γλασάρουμε το κέικ χλιαρό.
Καλή σας όρεξη!