- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
- 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 5 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Κέικ μήλου
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε τέταρτα και στη συνέχεια σε κύβους. Προσθέτουμε στα μήλα τις σταφίδες. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα 12 επί 30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!