- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο (αμαρέττο)
- 200 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
- 200 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. κακάο
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Κέικ με κακάο και πικραμύγδαλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα για κέικ περίπου 12 επί 30 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι γ.ό.χ., το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!