- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μεσαία αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 1 λωβό βανίλιας
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Κέικ με ινδοκάρυδο
Σκίζουμε το λωβό της βανίλιας και με το μαχαίρι αφαιρούμε τα σποράκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα το ινδοκάρυδο τα σποράκια της βανίλιας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση του φούρνου για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή σας όρεξη!