- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια cranberries
- 50 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 50 γραμμάρια βερύκοκα ξερά ψιλοκομμένα
- 50 γραμμάρια σύκα ξερά ψιλοκομμένα
Κέικ με ξερά φρούτα
Βουτυροαλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 30 επί 12 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα, τα cranberries, τις σταφίδες, τα βερύκοκα και τα σύκα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!