- 200 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
Κέικ με ταχίνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το ταχίνι με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα με το αλεύρι και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 12 επί 30 εκ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση του φούρνου για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!