- Για το κέικ μπανάνα
- 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 300 γραμμάρια μπανάνες λιωμένες
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 50 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- Για το χαρουπογλάσο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- 45 γραμμάρια βούτυρο
- 10 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 50 γραμμάρια χαρουπόσκονη
Κέικ μπανάνα με χαρουπογλάσο και σταφίδες
Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα 12 επί 30 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τις μπανάνες και ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε για άλλα τρία λεπτά και προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και τη χαρουπόσκονη και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ το ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε.
Καλή σας όρεξη!