- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 400 γραμμάρια ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- κακάο και φετάκια μπανάνας για γαρνίρισμα
Κέικ μπανάνα κακάο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο ,το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά να αφρατέψει το μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι τις μπανάνες και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. Αδειάζουμε στη φόρμα το μίγμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σ´αυτό το χρόνο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα. Όταν κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε με φετάκια μπανάνας.
Καλή σας όρεξη!