- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
Κέικ πορτοκαλιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 12 επί 30 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Χτυπώντας προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε ενώ χτυπάμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γιαούρτι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!