- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 150 γραμμάρια φρουί γλασέ
Κέικ φρούτου
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μπωλ της κουζινομηχανής χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι τα φρουί γλασέ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 12 επί 30. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση για 45 λεπτά. Σ’αυτό το σημείο βυθίζουμε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή χωρίς ζύμη το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτα – βανίλια.
Καλή σας όρεξη!