- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια ρυζάλευρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. βούτυρο
Καζάν ντιπί
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει καραμέλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια, το ρυζάλευρο και λίγο γάλα για να διαλυθεί. Βάζουμε το γάλα να βράσει και προσθέτουμε το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην καραμέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!