- Για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια φράουλες
- 200 γραμμάρια κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- 100 γραμμάρια ροδάκινα χωρίς το κουκούτσι
- 100 γραμμάρια βερύκοκα χωρίς το κουκούτσι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- άχνη ζάχαρη ή παγωτό για το σερβίρισμα
Στρούντελ με καλοκαιρινά φρούτα
Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι και το 1 αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε να μην κολλάει. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε σε φετάκια τα φρούτα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βγάζουμε τη ζύμη απ´το ψυγείο. Ξεχωρίζουμε λίγη ζύμη για διακόσμηση και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν. Κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με τη ζύμη που κρατήσαμε και αλείφουμε με το δεύτερο αυγό. Τοποθετούμε το στρούντελ σε ένα ταψί με λαδόχαρτο με τις ενώσεις προς τα κάτω. Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή και με παγωτό.
Καλή σας όρεξη!