- 500 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Καραμελωμένα κάστανα
~ 30 λεπτά
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τα κάστανα σε δυνατή φωτιά στην αρχή και ανακατεύουμε έπειτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να πήζει. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και όταν λιώσει αποσύρουμε και αφήνουμε τα κάστανα να κρυώσουν. Τα χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής αυτούσια ή πολτοποιημένα σαν κρέμα κάστανου.
Καλή σας όρεξη!